BOOK HAUL #1 - 2018 December


Welcome back, kedveskéim!

Képzeljétek el, múlt héten Zsebi beküldött Prológus chatbe egy linket, hogy tessék szépen vásárolni, mert a book24.hu-n jónéhány Agavés könyv csupán 300 forintba kerül. Gondolhatjátok, mekkora PROvásárlás indult be azonnal, mindenki rendelt, és természetesen én sem maradtam ki a jóból. 
Összesen tíz könyvre csaptam le, amiből most ötöt fogok tudni teljes egészében megmutatni, mert a másik felét el szeretném ajándékozni, így azt majd egy Ezért adj könyvet karácsonyra bejegyzés keretein belül megmutatom Nektek az ünnepek alatt vagy után. 
Íme tehát az öt könyv, amit saját polcra rendeltem! (Bárcsak lenne még szabad polcom, ahova pakolhanám is őket...) 


Pék Zoltán könyvével azóta szemeztem, amióta először szembejött velem. Nagyon megtetszett már a borítója is, na de a címe, az méginkább. Jézus, nagyon durván jó címe van! Ritkán veszek könyveket, mert a recenziós példányok prioritást élveznek a to be read listán, így amiket a saját szórakoztatásomra vásárolok, azokat szinte sosem olvasom el. Na de 300 forintért, ha nem is fog tetszeni Pék Zoltán remekműve, a címért és a borítóért totálisan megérte!

Oldalszám: 228 oldal
Megjelenés éve: 2015
Kiadó: Agave Könyvek
Fülszöveg: Corvinus élete olyan, mint a neve: kölcsönzött. A túlélésre játszik, és mint a többi shiftelő, dolgokat ad-vesz, radar alatt, a város alatt. Egy olyan Pesten él, amely a régi belvárost elhagyva egyre kijjebb és feljebb szorul, egy olyan Budával átellenben, amelyet egy szinte faji alapon működő egyház ural. Corvinust ebben a kettéhasadt városban utoléri a saját múltja, és lehetősége adódik helyrehozni a doglokat. Vagy, ha azt nem is, akkor legalább bosszút állni. Kimozdul a mindennapi életéből és teréből, hogy visszatérjen egy olyan világba, amely egyszer már kivetette magából.Ebben a történetben a jövő itt van, és egyfolytában vége. Pék Zoltán disztópiája egy felismerhetetlenségig eltorzult Budapest mélyére invitálja az olvasót, és vezeti keresztül egy cselekménnyel teli, izgalmas történeten, melyben csak menekülés van, de menekvés nincs.

Menekülés van, de menekvés nincs. Jól hangzik, nemde?

2. Cinda Williams Chima: Lángvető

Nem hinném, hogy hallottam volna a Lángvetőről korábban, ezt csak úgy megvettem.

Oldalszám: 410 oldal
Megjelenés éve: 2016
Kiadó: Agave Könyvek
Fülszöveg: Hán sarja Adrián, röviden Ád, Zordonföld uralkodóházának sarja, a Szürke Farkas vérvonalának őrzője. Gyógyításra képezték, nagy varázserővel rendelkezik és bosszúra szomjas. Sokáig bujkálnia kellett, mivel egy gyilkosságsorozat veszélybe sodorta az egész birodalmat, most azonban kevés választja el attól, hogy végezzen az öldöklések felelősével, Elán kegyetlen királyával. Hamarosan gyötrő kérdéssel kell szembenéznie: képes-e az erejét a gyógyítás mellett pusztításra is használni?
Lángszín Szonja egy delphi kocsmáros lánya, a tarkóján különös mágusjellel, amiért egyesek képesek tűvé tenni érte a Hét Királyságot, sőt talán az egész világot is. Amikor hajtóvadászat indul ellene, Szonja úgy véli, hogy a dolognak több köze van a szabotőr tevékenységéhez, semmint a születéskor kapott átkához. Szonja ugyanis robbantó a bányában, aki lelkében sárányokkal társalog. Nem kaphatják el, ezért kénytelen menekülni. 
Ád és Szonja útja a hatalmas birodalom különböző szegleteiből indul, de miután Elánban összetalálkoznak, minden megváltozik. Nem csak egymást menhetik meg oly módon, ahogy soha nem gondolták volna, de talán még a reményt is felébreszthetik a kietlen vidéken.

Hát, a fülszöveg annyira nem nyűgözött le, itt-ott elég béna, de majd meglátjuk!

3. Mitch Cullin: Mr. Holmes

A Mr. Holmes csupán azért került a kosaramba, mert nagyon szeretem Sherlockot, jöhet minden mennyiségben!

Oldalszám: 240 oldal
Megjelenés éve: 2005
Kiadó: Agave Könyvek
Fülszöveg: 1947-et írunk. A 93. életévében járó, régóta visszavonult Sherlock Holmes egy parasztházban él a távoli Sussexben házvezetőnőjével és annak serdülő fiával. Mindennapjaiban méhészkedik, naplót vezet és elméje gyengülése ellen hadakozik. Holmes nem sejti, hogy élete alkonyán még egy eset vár rá. Egy eset, melynek megoldásához vissza kell tekintenie a múltba, ahol válaszokra lelhet olyan kérdésekre is, amiket még sosem tett fel magának. Válaszokra az életről, szerelemről és az elme képességeinek határáról. 

4. Eduardo Sacheri: Ilyen a boldogság

Cuki fülszöveg, cuki borító.

Oldalszám: 208 oldal
Megjelenés éve: 2014
Kiadó: Agave Könyvek
Fülszöveg: A zárkózott, passzivitásra hajlamos Lucas élete egy csapásra megváltozik, amikor a tizennégy éves Sofia bekopog az ajtaján. A lány nemrég veszítette el az édesanyját, aki a férfi fiatalkori szerelme volt, és akit a szakításuk után soha többé nem látott. Lucas egyúttal azt is megtudja, hogy Sofia a közös lányuk. 
Kettejük között lassanként törékeny bizalom alakul ki, és felfedetzk egymás legbensőbb titkait is. 
Az Ilyen a boldogság két magányos, sebzett ember története, akik megtanulnak szeretni, és együtt néznek szembe a változással járó félelemmel és bizonytalansággal, miközben felfedezik a lemondásban és az önzetlenségben rejlő örömöt is.

5. Claire Cater: Japán minták

Utolsóként pedig egy felnőtt színezőt mutatok Nektek. Szeretek rajzolni és színezni, plusz egy könyv pedig még nem ártott meg senkinek.

Oldalszám: 128 oldal
Megjelenés éve: 2015
Kiadó: Agave Könyvek
Fülszöveg: Japán hagyományai és természethez fűződő ünnepei ihlették e könyv gyönyörű mintáit, amelyek biztosan felébresztik a te belső kreatív énedet is.
Sárkányok és kimonók mintái, finom kidolgozásó virágok és bonyolult rajzolatú legyezők váltakoznak a több mint 100 egyedi és részletgazdag dizájn során.
Hagyományos és modern japán ábrázolások izgalmas keverékét találhatod ebben a színezőben.


A maradék öt könyvet pedig két héten belül meglátjátok majd, addig is vígasztaljon ez a kis karácsonyi kép róluk!


Én tehát ezeket vadásztam az őrült Agave Könyvek akció során. Ti rendeltetek valamit? 
Kitartás az utolsó sulós hétre és a vizsgaidőszakra, nemsokára Karácsony! 
Puszi, 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések